dilluns, 12 de novembre del 2012

Arc de Sant Martí lunar (Moonbow)

Visió nocturna de Wallaman Falls, entre Townsville i Cairns (al nord de Queensland). La lluna plena il·lumina el paisatge i la seua llum, juntament amb l'aigua de la caiguda, crea un Arc de sant Martí llunar. Un estel fugaç brillant creua la Via Làctia durant l'exposició.

La imatge mostra una esfera celeste completa, presa amb un lent especial que cobreix 180° al parc nacional Carnarvon (Queensland). La Via Làctia (la nostra galàxia) en la seva part més brillant passa prop del zenit amb les següents constel·lacions d'esquerra a dreta: Carina, Centaure, Creu del Sud, Escorpió, Sagitari (el nostre centre galàctic), i Aquila.

A sobre de la cresta podem trobar la ratlla horitzontal d'un avió. En la part superior del fotograma hi ha la ratlla descendent d'un meteorit, una petita pedra procedent del nostre Sistema Solar que s'encén quan entra a l'atmosfera de la Terra. Molt per darrere del meteorit hi ha una multitud de estrelles i nebuloses vistes en direcció al centre de la nostra Galàxia.

Finalment, molt en el fons, trobam la banda de la nostra galàxia, la Via Làctia, que s'estén en diagonal des de la  part inferior esquerra a la part superior dreta de la imatge i que dóna la volta a tot el cel.


Fonts: Observatorio.info, Discover magazine, Australian nights.

Minkowski 2-9. Les ales d'una nebulosa papallona

Minkowski 2-9 , abreviada M2-9 és una nebulosa planetària descoberta per Rudolph Minkowski l'any 1947. S'ubica a aproximadament 2.1...