Format: El treball es pot desenvolupar individualment o en grup amb un màxim de dues persones, la presentació podrà ésser a mà o a ordinador.
Extensió: 3 pàgines, sense incloure portada o índex.
Continguts: Haurà de tractar almenys els punts mínims exposats en els guions següents.
Avaluació: Serà imprescindible que el treball tinga coherència, i l'alumne no es limite a copiar literalment els textos. El professor podrà realitzar un EXAMEN ORAL, per tal de comprovar la comprensió del treball a qualssevol membre del grup en cas de treball en grup, sent la qualificació obtinguda la que s'enduran tots els membres del grup.
Si hi ha treballs copiats entre els grups, se suspendrà a ambdós grups: al que presta y al que copia el treball.
Data límit de lliurament: dilluns, 17 de març de 2007.
Informació de consulta: Llibre de text de Tecnologies de 1er d'ESO o 2on d'ESO, Fons de les Biblioteques des Consell Insular, Xarxa Internet.
GUIÓ del TREBALL d'ESTRUCTURES
Objectiu:
Realitzar un treball d'investigació, sobre el Palau de les Arts i les ciències de València, ponts o qualssevol de les estructures desenvolupades per l'arquitecte En Santiago Calatrava.
El treball ha de respondre almenys a les següents preguntes:
1.- Selecciona tres estructures, de l'arquitecte esmentat, y escriu on estan ubicades exactament, any de construcció, i materials dels que estan fabricades cadascuna d'elles.
2.- Realitza un esbós de dos de les estructures descrites anteriorment, senyalant les peces o parts principals que les composen en els esbossos dibuixats.
3.- De les peces que has senyalat en els dos esbossos anteriors, indica a quin tipus d'esforç estan sotmeses cadascuna. Per exemple: tracció, compressió, flexió, torsió, o cisallament.
4.- De les dues estructures de què has realitzat els esbossos, has de dir quina forma geomètrica tenen, y quina forma geomètrica abunda en les seues peces de construcció, quina forma tenen els seus perfils i per què creus que està desenvolupat així. (Exemple, cercles, triangles, etc...)